03
10/2014
0

Mi újság?

Kérdésre kérdés lesz a válasz. Miért jár a magam fajta ember a zöldségeshez? Hát újságtartóért!

Na jó, ez így teljesen nem igaz, de az igen, hogy a legújabb projekthez tényleg a zöldségesnél vásárolva pillantottam meg a megfelelő alanyt, egy kis fa ládát. Alapos pucolás és a "hú de jó a görög narancs" felíratok eltávolítása után fehér lazúrral festettem és rácsavaroztam 4 db bútorgörgőt. Ennyi.

03
10/2014
0

Asztalos

Megint elgurult a gyógyszer. Egy kis inspiráció az Oosten – Realwirtschaft am Main étteremből, egy hirtelen ötlet és indult az új prodzsekt a meglévő, unalmas fehér asztallal.  
Hozzávalók: IKEA MELLTORP asztal és egy kevés bontott raklap az olx-ről. A bontott, feketére öregedett, koszos deszkákért még pénzt is adtam, 1500 Ft-ot. Aztán méretre vágni, csiszolni, csiszolni és csiszolni. Már csak a lakkozás van hátra, de így is nagyon tetszik. Jó ránézni. A fehér, precíz, szögletes "asztalváz" és az ütött-kopott, sokat látott deszkák kontrasztja nagyon megfogott. 

03
10/2014
0

Izzó

Ráuntam a hálószobában lévő csillárra, éppen ezért sürgősen mennie kellett. Anno szörnyen tetszett, de mai szemmel már túl feketének találom a teljesen fekete csillárt. Mik vannak? :)

Sikeres eladás után jött a nyomasztó kérdés. Mi legyen helyette?

A Baumaxban sétálgatva egy túlméretes izzó felfedezése meg is szülte a kiváltására készült darabot. Fejben. Az izzóhoz már csak valami szép(nek mondott) porcelán foglalat kellett. Hol szerezzük be a megfelelő foglalatot? Igen, a Pecsa bolhapiacán. Rövid séta és túrás után meg is lett a megfelelő. Bár a neheze még hátra volt, de természetesen teljesítettem a küldetést. Kemény és vérre menő alku után 300 Ft-ra birkóztam le a foglalat árát. Megérte? Rövid szerelés után hátradőlve úgy gondolom, hogy igen.

03
10/2014
0

A nagy fogás

Méretileg mindenképpen. :) A lomtalanításnál zsákmányolt gyógyszeres szekrény mellé egy képkeretet is begyűjtöttem. Arany színben tündökölt így rögtön megláttam benne a fehéret.

Az eléggé viseletes darabot felcsiszoltam és a több rétegben fújt fehér festék spray adta meg a végleges színét.

10
08/2014
0

A lomis állólámpa

Ismét egy régi vacak. Elárvult állólámpa (csont)vázként lett kihajítva ez a tisztességben megvénült darab.

lampa01.jpg

Rápillantottam és rögtön megfogott benne benne valami. Úgy is szerettem volna egy álló lámpát, de a kész termékek közül egyik sem volt az igazi, semmi nem illett volna a meglévő beton lámpákhoz. 


Szerettem volna összhangot, így csak is betonból készülhetett el a lámpaernyő és a súly. Ezeket a részeket később drótkötéllel rögzítettem egymáshoz. A tartószerkezetet, a felső keretet acél hulladékból hegesztettük. A világítást, pedig egy GU10-es foglalatba csavart LED spot.

10
08/2014
0

A beton

Megint lámpát gyártottam. Két lámpaernyő, így: http://roomed.nl/diy-concrete-pendant-lamp/

26
07/2014
0

A lomis szekrény

Ciki, nem ciki lomiztam ezt a valamikor szebb napokat látott gyógyszeres szekrényt. :) Teljesen szétszedtem, felcsiszoltam és a repedéseket eltüntettem fatapasszal. Új hátlapot, polcot, rögzítőfüleket is kapott. A színe (Dulux zománc festék) mondhatni adott volt, mert a fürdőben már meglévő bordó csíkhoz igazodik. Ugyan is pont oda illik. Micsoda véletlen. :)

A lomtalanításnál zsákmányoltam még más értékes tárgyakat is. Koszos kacatok voltak, de kaptak egy új esélyt, hogy más formában újjá éledjenek. Megérdemelték. Részletek hamarosan...

26
07/2014
0

Újra itt...

picsart_1406317331596_1406371950.jpg_800x533

Hosszabb szünet után újra itt. Lesz miről posztolnom.

18
11/2012
0

Csinálj hangfal állványt

Egy újabb hirtelen ötletből elvetemült prodzsekt.

Hangfalaimhoz kerestem állványötletet és rábukkantam erre a képre.

 e3312810-1.jpg

Forrás: http://ns.ttj.nu/whatiwannatalkabout

 

Na mi van a hangfal alatt? Egy közönséges zsalutégla. Micsoda ötlet!

Kicsit tovább gondoltam és pár óra alatt kézzelfogható valóság lett. Íme:

hang02_1.jpghang01_1.JPG

 

04
11/2012
2

Ismét csinálj lámpát

Újabb lámpagyáros poszt. Ezt a lámpát egy véletlen szülte, egy hirtelen ötlet. Meglévő IKEA Melodi lámpát pakoltam egyik sarokból a másikba, mikor belém hasított a gondolat. Csinálok belőle valami mást. A nappali úgy is mennyezeti lámpa híján volt.

lampa diy.jpg

A Melodi lámpából csak a vezeték, mennyezeti takaró és a foglalat maradt. A mennyezeti takaróba apró kis kampókat rögzítettem. Ezekre a kampókra kerültek az előzőleg damilra fűzött használt izzók. Szorgosan aggatva szép lassan egy szőlőfürt szerű villanykörte fűzért kap az ember. A fürt közepén, alján a foglaltba csavart izzó adja a fényt, a többi csak dekor.